Şirket adına kayıtlı ve Araç Ruhsatında  Kamyon veya  Kamyonet yazan araç sahibi firmalar aşağıdaki belgeler olmadan araçlarınızı trafiğe çıkartmayınız

Firma için : K BELGESİ

Sürücü için : SRC BELGESİ ve PSİKOTEKNİK BELGESİ

 

SRC PSİKOTEKNİK K BELGELERİ olmadan yola çıkmayın.

Avrupa Birliği Uyum Yasaları hızlı bir şekilde çıktığı gibi uygulamaları da hızlı başladı. Bu süreçte ilk çıkan yasalardan olan ”Karayolu Taşıma Yönetmeliği”ndeki bir çok madde ticari araç sahiplerini ve sürücülerini çok yakından ilgilendiriyor .

4925 Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve Karayolu Taşıma Kanunu’na göre ticari araçları kullanmak için artık ehliyet tek başına yeterli bir belge olmaktan çıktı.

Yetki Belgesi Hangi Araçlara Alınır : Aşağıdaki 2 maddeyi de kapsayan aracınız varsa DİKKAT !

1. Araç şirket adına mı kayıtlı ?

2. Aracın ruhsatında kamyon veya kamyonet mi yazıyor ?

Başka bir şart aranmaksızın bu araçlar ticari araç sınıfına girmektedir.

Bu tip araçları olan firmalar araç için K BELGESİ sürücüleri  için de SRC BELGESİ ve PSİKOTEKNİK BELGESİ almaları zorunludur.

SRC (sürücü) veya başka bir adıyla Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Psikoteknik Belgesi veya Psikoteknik Raporunu ticari araç kullanıcılarının alması zorunlu hale getirildi.

Src ve psikoteknik belgelerinin geçerliliği 5 yıl olarak belirlendi, 5 yılda bir yenilenmesi gerekiyor.

Src belgeleri kullanılan aracın niteliğine göre ( yolcu veya yük ) değişiyor .

Araç ruhsatında yolcu nakli bölümü işaretli ise bu araçları kullanan sürücülerin almaları gereken belgeler yurtiçi src ve uluslarası src diye de 2 ‘ye ayrılıyor, yurtiçi yolcu taşıma yapanlar, SRC 2 (Yurtiçi Yolcu Taşıma) Belgesi, uluslararası yolcu taşıma yapanlar SRC1 ( Uluslarası Yolcu Taşıma ) belgesi almaları gerekmektedir.

Araç ruhsatında yük nakli bölümü işaretli olan veya Yük – Eşya taşımacılığı yapan sürücüler ise yurtiçi yük-eşya taşımacılığı için SRC4 ( Yurtiçi Yük/Eşya Taşımacılığı ) Belgesi, uluslar arası yük / eşya taşımacılığı yapanlar ise SRC 1 ( Uluslar arası Yük / Eşya) belgesini almaları gerekmektedir.

Src alma, yönetmeliğe göre Bakanlığın yetki vermiş olduğu, Mesleki Yeterlilik Eğitim Merkezleri src veren kurslarına giderek, src kursu alınması gerekmektedir. Sektörün büyüklüğü ve belge alanların sayıca çokluğu göz önüne alınarak deneyimli sürücülere eğitimden muafiyet hakları tanınmıştır. Bu duruma göre 25.03.2003 ‘ ten önce ehliyet sahibi olan C –D – E sınıfı ehliyete sahip sürücülerden başka bir şart aranmaksızın src eğitim ve src sınavlarından muafiyet hakkı tanınmıştır .

25 Şubat 2003 ‘ten önce B ehliyeti almış sürücüler ise ehliyetin alınma tarihinin yanında SSK veya BAĞKUR kurumlarından birisine yine 25.03.2003 ‘ten önce girişinin olması gerekmektedir .

Bu kişiler de yine src kurslarına ve src sınavlarına girmeden muafiyetten yararlanarak src belgelerini alabilirler.

Eğitimden muaf sürücüler, muafiyet başvuruları için Ulaştırma Bakanlığı Gazi Üniversitesi’ni yetkili kılmıştır .

Src Muafiyet şartlarını sağlayan sürücüler src muafiyet için istenen src formlarını, istenilen formatta Gazi Üniversitesine göndererek muafiyet başvurularını yapacaklardır.

Muafiyete başvuran sürücüler src belgesi sorgulama larını Gazi Üniversitesinin sitesinden veya srcpsikoteknik adresindeki src sorgulama ubgup bölümünden takip edebilirler .

SRC belgesi olmadan trafiğe çıkan sürücülere ve araç sahiplerine 1 ocak 2010 ‘dan itibaren cezalar kesiliyor. Bu beleglerin denetimlerini birçok birim yapmaktadır src , psikoteknik , k belgeleri denetimlerini yapan ve cezaları kesen birimleri şöyle sıralayabiliriz :

Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde çalışan 30 bine yakın sivil memur, Jandarma Trafik, Trafik Polisi ve Trafik Zabıtası.

Trafik kontrollerinde src ve psikoteknik belgesiz araç kullandığınız tespit edilmesi halinde, sürücüye 241.00 TL araç sahibine ise 2.426.00 TL para cezası uygulanıyor.

SRC belgesi olmadan araç kullanılması durumunda denetimi yapan memur gerekli görürse aracı o an için trafikten men edebiliyor. En önemlisi de SRC belgesi veya psikoteknik yeterlilik belgesi olmadan trafik kazasına karışılırsa sigorta şirketleri tarafından hasar ödemesi de yapılmaması ile karşı karşıya kalınabiliyor. Çünkü yasa ticari bir aracı kullanan sürücüyü tanımlarken Yürürlükteki Yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği Madde 36 :

Bir kişinin sürücü sayılabilmesi ve ticari bir aracı kullanması için ;

1- ehliyetinin olması 2- Src mesleki yeterlilik belgesinin olması 3- Psikoteknik Sağlık raporunun olması gerekmektedir . Bu beleglerden birisini almayan sürücüler sürücü sayılmadığından ehliyetsiz araç kullanmayla eşdeğerde tutulduklarından, herhangi bir kaza durumunda ehliyetsiz araç kullandıkları için hasar ödemesi alamama ve trafikte kusurlu olma ile karşılaşacaklardır.

Src belgesinin yanında alınması zorunlu 2. belge de Psikoteknik raporu ( Psikoteknik Yeterlilik Belgesi ) veya başka bir adıyla Psikoteknik sağlık raporudur .

Psikoteknik nasıl alınır ? Psikoteknik nerden alınır ? Psikoteknik Merkezleri ?

Psikoteknik belgesi için de ticari araç sürücüleri her 5 yılda bir İl Sağlık Müdürlüklerinin yetki vermiş olduğu psikoteknik merkezleri ne giderek bedeni ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren bir sağlık raporunu yetkili sağlık kuruluşlarından almaları gerekmektedir .

Psikoteknik testi ortalama 1 saat sürmektedir .

Psikoteknik testi nedir?

Sürücülerin daha güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihinsel özelliklerinin (algı, dikkat, hafıza, muhakeme vb.); psikomotor yetenek ve becerilerinin (tepki hızı, göz, el, ayak koordinasyonu vb.); tutum-davranış, alışkanlık ve kişilik özelliklerinin (risk alma, saldırganlık, sorumluluk, öz kontrol vb.) ölçülmesi ve sürücülük açısından uygunluğu-yeterliliği hakkında bir sonuca varılmasıdır.

Psikoteknik testi nasıl yapılır ? Psikoteknik Raporu Veren Yerler ? Psikoteknik Merkezleri Nerelerde Var ?

Ön Bilgi Formu ve Trafikteki Durum ve Davranış Testinin doldurulması ile başlayan uygulama daha sonra sürücü Psikoteknik Test Değerlendirme cihazına alınıyor, bu cihazda bilişsel ve psikomotor yeteneklerini ölçmek amacıyla çeşitli testler uygulanıyor. Son olarak da Psikoteknik Değerlendirme cihazından alınan test sonuçlarıyla birlikte psikolog görüşmesi gerçekleştirilir. Bu görüşmede sürücünün test sonuçlarının değerlendirmesi psikolog tarafından yapılıyor.

Psikoteknikte esas olan alınan sağlık raporudur, psikoteknik kartının tek başına bir hükmü yoktur, psikoteknik testleri başarıyla geçen sürücüye İl Sağlık Müdürlüğü’nün onaylı bir raporu verilir, psikoterapiler psikolog eşliğinde yapılır ve ortalama 1 saat sürer. Geçerli olan belge Psikoteknik Raporudur.

Borsaport olarak : src, psikoteknik için tüm Türkiye geneline hizmet vermekteyiz. Anlaşmalı olduğumuz merkezler aracılığı ile src eğitimleriniz ve psikoteknik testleriniz yasaya uygun bir güvenli bir şekilde en uygun fiyata ve en hızlı hizmeti alarak işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

K belglerinde son durum için, src eğitim, src muafiyet, psikoteknik değerlendirme, psikoteknik merkezleri, src belge alma, src teknik, src forum, src test, src online, src internet, k belgesi,src Ankara, src kartı, src İstanbul, src adres, src belgesi Ankara, src veren kurslar, k belgesi için gerekli evraklar, src eğitim merkezi, k belgesi nedir, k2 firması, src belgesi sorgulama, k belgelerinde son durum, src alma, src almak için tüm sorularınız için ve hizmet almak için hemen arayınız.

Türkiye’ nin bu alanda en çok tavsiye edilen firmasından hizmet almak için geç kalmayınız lütfen .

Hemen arayın yardımcı olalım 0212 465 42 32 ( Pbx)

K2 BELGESİ İSTANBUL K2 İSTANBUL K2 YETKİ BELGESİ İSTANBUL K BELGESİ İSTANBUL

K BELGELERİNDE SON DURUM 2019

K2 Belgesi 2019 Duyurusu İçin Buraya Tıklayın!

Ayrıntılı bilgi ve başvuru işlemleriniz  için hemen arayınız! 0212465 4232 (pbx)

veya mail atınız biz sizi arayalım : info@k2yetkibelgesi.com

 

K Belgeleri Nedir ? K2 Yetki Belgesi Nedir ? K BELGESİ 2019  K2 BELGESİ 2019 ( K1,K2,K3 ) :

K BELGELERİNDE SON DURUM 2019

K BELGELERİ ÜCRETLERİ

( K1, K2 , K3 )

K1 Yurtiçi Ticari Eşya Taşımacılığı 15.166 TL
K1 Yurtiçi Ticari Eşya Taşımacılığı(sadece iliçi ve kamyonetler için, %75 indirim)yıldızlı k1 belgesi 3.791 TL
K2 Şirket adına kayıtlı ruhsatta kamyon yazan araçlar için (kamyonlar için) 15.166 TL
K2 Şirket adına kayıtlı ruhsatta kamyonet yazan araçlar için (kamyonetler için, %75 indirim)yıldızlı k2 belgesi 3.791 TL
K3 Yurtiçi Ticari Ev/Büro Eşyası Taşımacılığı 7.582 TL
Her Bir Taşıt Kartı 454 TL
YETKİ BELGESİZ ARAÇ KULLANMANIN SI K BELGESİ CEZA K2 BELGESİ CEZA 1.645 TL

Yasadaki Tanımı :

11 Haziran 2009 Tarihli ve 27255 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan Yürürülükteki,

4925 Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği Madde 6- ( 8 ) K türü yetki belgesinin tanımı : Yurtiçi eşya (8) K türü yetki belgesi: Yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır:

a) K1 yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara,

b) K2 yetki belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara,

c) K3 yetki belgesi: Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara,

verilir. 0212 465 4232 ( Pbx )

K belgeleri ile ilgili Ayrıntılı tanım ve açıklamalar yorumlar  :

Yönetmeliğin b ) Bendinde belirtildiği gibi, şahsi olarak kullandığımız binek araçlarımız  haricindeki araçlarımız ve araç ruhsatında  kamyon, kamyonet yazan araçlarımız var ise bu araçlar ile sadece kendi malımızı taşıyorsak, K2 BELGESİ almamız zorunludur. Hemen arayın başvurunuzu yapın  0212 465 4232 (Pbx)

K belgelerinde K1 ve K3 Belgesi taşımadan para kazanan bu amaçla kurulmuş  firmaların alması gereken belgelerdir ama K2 Belgesi diğer belgelerden farklı olarak, hiçbir şekilde ticari maksatla taşımacılık yapmayacak ve taşıma yaparsa da taşıdığı ürün sadece kendi malı olacak .

Kendi malı olduğu gibi bu mal da firmanın esas iştigal konusunun içinde olması gerekecek.Yani bir tekstil firması kendi ürettiği ürünleri üretim yerinden kendi aracıyla alıp mağazasına götürmek için öncelikle götüreceği aracın ticari bir araç olması gerekecek ve bu aracın K2 belgesi ve aracı kullanan sürücünün de src ve psikoteknik belgesi olması gerekmektedir . 0212 465 4232 ( Pbx )

K2 belgelerinde cezalar başlamış durumda, k2 belgesiz araç kullanmanın cezası 1.253.00 TL ‘dir .K2 Belgesi‘nin cezası ruhsata yazıldığından aracın trafikten men edilmesi de söz konusudur. 1 Ocak 2018 ‘ den beri cezalar uygulandığı için belgelerin alınması için acele edilmesinde fayda vardır .

Ayrıca K2 belgesi ücretlerinde şu an için k2 belgesinin kolay alınması için bakanlığa ödenecek harç ücretlerinde bakanlık tarafından çok büyük bir indirim yapılmıştır.Bu indirim fırsatını da kaçırmamak da fayda var.

K Belgesi harç indiriminin son günü belli olmadığından her an bu indirim uygulamasına son verilebilir. K belgelerinde son durum için lütfen iletişime geçiniz! 0212465 4232 (pbx)

K belgeleri nereden alınır ? K belgeleri Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinden , Ulaştırma Bölge Müdürlüğü bulunmayan il ya da ilçeler de ise Ticaret Odalarından alınabilir .

K2 Belgesine başvuru, K2 belgesi dilekçesi ile yapılır, dilekçenin ardından k2 belgesi başvuru formu doldurulur, firma ile ilgili istenilen evraklar hazırlanır ve dosya bakanlığın istediği formatta K Belgesi Başvurusu için Ulaştırma Bakanlığı Yetkili Kurumuna elden k başvuru işlemi yapılır.

( K2 )  K Belgeleri Başvuru işlemleri  için hemen arayınız 0212465 4232 (pbx)

K2 Belgesi başvuru işleminin ardından, dosya incelemesi yapılır, şirket evraklarından ve araç  ruhsatlarından bir problem çıkmaz ise başvuru onaylanır ve K2 belgesinin harç ücreti için başvuru sahibine k2 harç ücretinin yatırılacağı bir ödeme emri  k2 başvurusu yapan kişiye gönderilir. Gelen ödeme evrakıyla birlikte k2 harç ücreti yatırıldıktan sonra K2 Belgesi başvuru işlemleri tamamlamış olur .K2 belgesi ücreti , 3.5 tonun altındaki araçlar için(kamyonetler için) bir firma için 3.791 TL dir. Ayrıca kaç araç için başvuru yapılıyorsa araç başına da 454 TL ayrı bir harç ücreti yatırılıyor .( 3.5 tonun üstündeki araçlar için, kamyonlar için  k2  harç ücreti 15.166 TL ‘dir.)

0212465 4232 (pbx)

Örneğin , A Plastik firmasının 1 tane kamyonet tipi aracı var k2 belgesi başvurusu yapıyor ve k belgesi harcı yatıracak, A Plastik firması için 3.791  TL K2 Belgesi harcı yatıracak, ayrıca 1 aracı olduğu için de  bir araç için K2 Belgesi harcı 454 TL yatıracak. Toplam olarak 4.245 TL K2 Belgesi ücreti yatırmış olacak.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru işlemleriniz  için hemen arayınız! 0212465 4232 (pbx)

Veya mail atınız biz sizi arayalım : info@k2yetkibelgesi.com

Anahtar Kelimeler:

K2 forum, k2 form, k2 internet, k belgesi, k belgeleri, k forum, k belgesi nedir, k belgeleri, k2 belgesi nedir ?, k2 belgeleri, k belgesi süresi ?, k belgesinde son durum, K belgesi nerden alinir?, K belgesi nereden alinir?, k belgesi nasıl alınır, k belgesinde başvuru formu, K2 belgesi dilekçe örneği, k belgesi fiyatları, K belgesi sorgulama, k belgesi için gerekli evraklar, k belgesi ücretleri, K2 belgesi ücreti.

k belgesi 2020 k2 2020  k belgesi 2020 k2  2020 k2 belgesi 2020 k2 istanbul k2 belgesi istanbul k belgesi istanbul

k2 yetki belgesi, online destek